donderdag 26 maart 2015

Peetje van Gogh


Was vroeg op om naar het Noordbrabants Museum te gaan!
 


Op 10 min. lopen van het station vind je het geweldige Noordbrabants Museum Ik was blij verrast: wat een mooi gebouw, heerlijk om er rond te lopen!

Als groot fan van Vincent van Gogh en van design was het heel interessant om te zien hoe de thematiek van Van Gogh bekende ontwerpers uit Brabant inspireerde tot het maken van prachtig design:

 
 


Heb even wat info van de site geplukt:
NB : Je kunt 2 toegangskaarten 'winnen'
 
 
24 januari t/m 26 april 2015
Een biggenbodywarmer, een stoel waarop paddestoelen groeien, een schop en riek in brons en een lichtinstallatie die een zwerm vogels verbeeldt. Enkele voorbeelden van de maar liefst 85 prikkelende designobjecten en projecten die je ziet in de tentoonstelling Design uit het land van de aardappeleters.




Kijken als Vincent van Gogh


2015 is het Vincent van Gogh inspiratiejaar. Zijn werk vormt daarom de aanleiding om Brabants ontwerp vanuit een verrassend andere invalshoek te bekijken. Want Brabant is niet alleen het land van Van Gogh, het is ook een design-hotspot met internationale faam. Yksi Ontwerp selecteerde voor Het Noordbrabants Museum de meest bijzondere, hedendaagse designobjecten van topontwerpers als Maarten Baas, Studio Job en Piet Hein Eek én veelbelovend jong talent.

Drie bekende thema's uit Van Goghs Brabantse periode - eenvoud, natuur en boerenland – nemen je mee langs intrigerende vormen en vormgevingsprojecten met fascinerende resultaten.
Een expositie waar Vincent zijn hoed voor zou hebben afgenomen!

Maak kans op gratis entree!


Tot en met 26 april verloten we iedere week 2 x 2 toegangskaarten aan nieuwe abonnees van onze digitale Nieuwsbrief.

2015: Van Goghjaar

Van Gogh 2015
Het is dit jaar 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh overleed. In 2015 eren we de kunstenaar daarom groots. In binnen- en buitenland vieren we '125 years of inspiration'. Ook Het Noordbrabants Museum draagt groots bij aan dit Van Goghjaar

 
Echt een aanrader..komt dat zien :)


6 opmerkingen:

  1. Hé Peetje, dat is fijn wakker worden in een van Gogh! En je bent zo weggelopen uit de Aardappeleters.. wat een inspiratie en enthousiasme voor het museum, ik ga kijken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja heerlijk, was nog wel een peetje fris ;) en leuk dat je het allebei ontdekt hebt. Veel plezier bij je museumbezoek en fijn dat ik je enthousiasme heb gewekt tringgggg..

      Verwijderen
  2. Wat een leuke peetje weer, heb je wel een tijd gemist hoor.
    En misschien weet je het al, maar de Keukenhof
    heeft dit jaar ook als thema van Gogh met o.a. een groot mozaiek,
    wat nu nog in bloei staat trouwens.
    Groetjes, Trees

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Trees, je hebt me gemist! dat doet me goed. Een nieuwe lente en weer nieuwe inspiratie! Ja van de keukenhof heb ik gelezen er is ook werk van een zandkunstenaar te zien. 2015 vanGogh jaar, ga waarschijnlijk ook naar Belgie/Mons
      Bedankt voor je reactie en morgen weer een Peetje!
      O en mozaïk even water geven..bloeit het zo ;)

      Verwijderen
  3. Correctie: nog NIET in bloei staat. Woordje niet was helaas weggevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik heb je inspirerende peetjes ook gemist, en gelukkig zijn ze er weer!!! En een geweldig peetje weer! Knap hoor om zoiets te bedenken en zulke leuke tekeningen te kunnen maken!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie wilt plaatsen.
Ben benieuwd wat je van de blogpost en de illustraties vindt. ✏ dankjewel, liefs Peetje 😃
Thank you for noticing. ✏😊 Peetje