donderdag 31 augustus 2023

Blauwe supermaan w๐ŸŒ•w!!

Vannacht om 01.30 heb ik de blauwe supermaan gezien...en het was 'supermaantastisch' !!

 En daarbij heel klein, was een heldere stip te zien, rechts van de maan...planeet Saturnus. ๐ŸŒŸ* Echt uitzonderlijk ๐Ÿ’™๐ŸŒ•

Ik ben zรณ blij dat ik het heb gezien. Even later was het bewolkt en begon het te plenzen. 



Twee volle supermanen in รฉรฉn maand is dus zeldzaam, daarom wordt die tweede ook wel een blauwe maan genoemd. Volgens sterrenkundigen is de volgende keer dat dit zal gebeuren pas in 2037.

En er is nog iets bijzonders gaande. Woensdagavond zal de planeet Saturnus ook net boven de maan staan. ,,Dat gebeurde niet in 2009, en het zal ook niet gebeuren in 2037", stelt David Moore van de Ierse astronomievereniging, die spreekt van een ‘hemelse verrukking’. ,,Dus het is uiterst zeldzaam dat een superblauwe maan een heldere planeet in de buurt heeft, waarschijnlijk รฉรฉn keer in je leven of zeldzamer.”





2 opmerkingen:

  1. Wat een enthousiast verhaal. Mooie omschrijving van je beleving en leuke illustratie ook met die smurfblauwe maan. Ik heb het helaas niet gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Peetje van de blogzondag, 03 september, 2023

      Fijn dat het goed overkwam ๐Ÿ˜€ en leuk dat het filmpje het doet. Jammer dat je het hebt gemist maar er komt weer een supermaan hoor. ๐ŸŒ•๐Ÿ‘

      Verwijderen

Leuk dat je een reactie wilt plaatsen.
Ben benieuwd wat je van de blogpost en de illustraties vindt. ✏ dankjewel, liefs Peetje ๐Ÿ˜ƒ
Thank you for noticing. ✏๐Ÿ˜Š Peetje