dinsdag 26 maart 2024

Ei, blij πŸ₯š


Tok tok πŸ”:  Het weetje van Peetje, dit keer over πŸ₯šπŸ₯šπŸ₯šπŸ˜ƒ

Hoe test je de versheid van een ei? Heel simpel. Eierschalen zijn poreus, er komt lucht door naar binnen. Naarmate eieren ouder worden, nemen ze lucht op en ontwikkelen ze een soort luchtzakje. Je kunt de versheid van een ei testen door een ei in een kop water te leggen. Als het ei blijft drijven, is het oud (heeft het een grote luchtzak) en niet meer goed. Als het ei op zijn kant op de bodem ligt is het vers. Blijft het ei op de bodem, maar staat het rechtop, dan is je ei wat ouder maar nog wel eetbaar.

Hoe zie je of een ei rauw of gekookt is? Laat een ei draaien op een breed tafelblad. Vervolgens leg je je vinger een seconde op het ei. Stopt het ei met draaien dan is het gekookt, blijft het draaien dan is het een rauw ei.

Het duurt ongeveer 24 tot 26 uur voordat een ei klaar is om gelegd te worden door de kip.

Chocolade-eitjes! Tijdens de Paasdagen eten we per persoon gemiddeld 47 chocoladepaaseieren. 40 Procent van ons geeft daarbij voorkeur aan melkchocolade-eieren.

VROLIJK PASEN!


3 opmerkingen:

  1. Je bent op je paasbest Peetje en wat een handige tips. Dankjewel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuke en handige weetjes, dankjewel! En wat een geinige Peetjekip!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk dat de weetjes van Peetje een succes zijn.
    En toktok πŸ” bedankt voor de complimenten voor de uitvoering.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie wilt plaatsen.
Ben benieuwd wat je van de blogpost en de illustraties vindt. ✏ dankjewel, liefs Peetje πŸ˜ƒ
Thank you for noticing. ✏😊 Peetje