dinsdag 2 juli 2024

Bloemkoolkip πŸ”

 


Wat eten we vandaag?🍽️

πŸ” Kip met bloemkool
Of bloemkool met kip
Of bloemkoolkip? 😁


15 min. bereiden
voor 1 persoon

Gewokte bloemkool met kip

Bereiding
Blancheer de bloemkool circa 5 minuten in kokend water. Meng in een kommetje de olijfolie met de kerriepoeder en pers hier de knoflook in uit. Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe. Meng het geheel tot een glad mengsel. Giet de bloemkool af. Zet een grote koekenpan of hapjespan op het vuur en bak de kipfilet ca. 3 minuten, voeg daarna de bloemkool en tomatenblokjes toe en meng het olijfolie-kruiden mengsel erdoorheen. Bak het geheel nog circa 3 minuten. Voeg op het laatst de fijngehakte peterselie toe.

IngrediΓ«nten
120 g kipfilet, in blokjes
100 g bloemkoolroosjes
1 tomaat, in parten en zonder zaadjes
0.5 teen knoflook
2 el olijfolie
1 el peterselie, fijngehakt
1 tl kerriepoeder
Zout
Peper




4 opmerkingen:

  1. Yummi, lekker. En wat een goeie illustratie!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een superlekker kippe(e)tje. πŸ˜‰

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat leuk bedacht en fraai gemaakt deze bloemkoolkip! En lijkt me heerlijk, dankjewel voor het recept

    BeantwoordenVerwijderen
  4. superleuk bedacht en gemaakt! .... en nog lekker en gezond ook!

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je een reactie wilt plaatsen.
Ben benieuwd wat je van de blogpost en de illustraties vindt. ✏ dankjewel, liefs Peetje πŸ˜ƒ
Thank you for noticing. ✏😊 Peetje