Wat eten we vandaag?π½️
π Kip met bloemkool
Of bloemkool met kip
Of bloemkoolkip? π
15 min. bereiden
voor 1 persoon
Gewokte bloemkool met kip
Bereiding
Blancheer de bloemkool circa 5 minuten in kokend water. Meng in een kommetje de olijfolie met de kerriepoeder en pers hier de knoflook in uit. Voeg naar smaak een beetje peper en zout toe. Meng het geheel tot een glad mengsel. Giet de bloemkool af. Zet een grote koekenpan of hapjespan op het vuur en bak de kipfilet ca. 3 minuten, voeg daarna de bloemkool en tomatenblokjes toe en meng het olijfolie-kruiden mengsel erdoorheen. Bak het geheel nog circa 3 minuten. Voeg op het laatst de fijngehakte peterselie toe.
IngrediΓ«nten
120 g kipfilet, in blokjes
100 g bloemkoolroosjes
1 tomaat, in parten en zonder zaadjes
0.5 teen knoflook
2 el olijfolie
1 el peterselie, fijngehakt
1 tl kerriepoeder
Zout
Peper
Yummi, lekker. En wat een goeie illustratie!
BeantwoordenVerwijderenWat een superlekker kippe(e)tje. π
BeantwoordenVerwijderenWat leuk bedacht en fraai gemaakt deze bloemkoolkip! En lijkt me heerlijk, dankjewel voor het recept
BeantwoordenVerwijderensuperleuk bedacht en gemaakt! .... en nog lekker en gezond ook!
BeantwoordenVerwijderen